yv03fabrik-260px Från vision till verklighet

"Nokon har en helt egen betongsort och ett helt eget byggkoncept. I stället för att som vid traditionellt byggande gjuta på plats och bygga i etapper, gjuter Nokon sin betong i fabrik till färdiga moduler som sedan monteras på plats. Det innebär att husen snabbt blir klimattäta och att vi nästan omedelbart kan börja installera el inomhus i hela huset på en gång.

En annan fördel är att husen är väl förberedda för att kunna dölja elinstallationer. Jag tycker dessutom att de är väldigt stabila och håller hög standard. Och så gillar jag att de i princip är underhållsfria. Efter att ha jobbat med Nokons hus i drygt ett år nu skulle jag gärna bygga mitt eget Konkreta Hus."

Jesper Öman
Elektriker på YIT, Nyköping

Flexibilitet som vinner i längden 

"Vårt första projekt med Nokon var Korvettens förskola i Nyköping. Den var vårt bidrag till tävlingen om en ny förskola. Projektet genomfördes så småningom i samarbete med Nyköpings kommun. Vårt förslag var unikt och vann i konkurrens med flera andra. Förskolan visar på flexibiliteten i Nokons unika byggsystem där huvudbyggnaden, ”kyrkan”, består av N-tech-element och avdelningarna av regelväggar med träpanel.

Parallellt med uppförandet av Korvetten vann Nokon ett annat projekt: Ljungbacken i Järna. På en höjd har Nokon uppfört sex bostadsrättshus tänkta som seniorbostäder. Husen är naturligt anpassade till Järnas tradition av putsade gula hus med tegeltak och naturen runtomkring. Projektet visar på systemets stora möjligheter till variation och anpassning till skiftande omgivningar. 

Tack vare Nokons flexibla lösning har en familj med högt ställda krav och förväntningar fått precis det hus de drömt om: en slank huskropp i två plan med en central trappa och vardagsrum med dubbel takhöjd, ett stort glasparti med utsikt och en stor terrass. Huset har många unika lösningar som Nokons anpassningsbara system klarat med ett mycket lyckat slutresultat."

Kristian Lindgren, 
Arkitekt och VD, Kristian Lindgren Arkitektkontor

 

 

 

 

 

N-tech, vårt unika byggsystem

Ett smart sätt att bygga prisvärda bostäder av hög kvalitet, utan att kompromissa på varken arkitektur eller kundens egna önskemål.

Konkreta Hus

Funderar du på att bygga hus? Med vårt husprogram Konkreta Hus bygger vi vackra personliga villor efter dina önskemål om planlösning och utseende. Till rätt pris. Välkommen till framtidens boende